+46703502869 info@huskyhome.se

Är hundarna snälla?

Ja, alla hundarna är snälla och älskar människor.

Är det svårt att köra?

Nej, det är egentligen inte svårt att köra släde men det kräver att du är fokuserad på det du gör och lyssnar på våra instruktioner. Vi brukar likna det vid bilkörning: Håll i ratten med båda händer, ha fokus på trafiken framför dig, ha foten på gaspedalen , fast här blir det tvärtom, du har ständigt foten på bromsen. Kör ekonomiskt, dvs håll en jämn fart, accelerera sakta och försiktigt. Planera din körning.

Går det fort?

Nej, vi vill att hundarna ska trava fram. En hastighet på ca 15km/h.  Förarens uppgift är att hålla rätt tryck på bromsen för att hålla ner hastigheten (bromsar vi inte, går hundarna i full fart och då kommer vi skada hundarna)

Är det lätta att ramla av när man sitter?

När man sitter på släden sitter man säkert även om vi inte har något säkerhetsbälte! Är det tung snö kan den som sitter behöva hjälpa till att luta åt ena eller andra hållet för att man inte ska köra fast.

Är det kallt?

Det är ofta kallare hos oss än inne i Kiruna. Vi har satt en köldgräns på -35 grader.

Får vi hjälpa till med hundarna?

Ja, när ni kommer är hundarna färdigselade och väntar på att få komma i väg. Anledningen till att det är så är att vi eftersträvar så harmoniska och tysta hundar som möjligt. Det bästa dessa hundar vet är att springa så det är lätt att belöna ett stressigt beteende, vilket vi försöker undvika i allt vi gör.

Ni hjälper även till när ni kör då ni har ett viktigt jobb när ni hanterar hundarna.

När vi kommer tillbaka från turen vill vi gärna att ni hjälper till att massera hundarna. Det är det bästa sättet att kela med dem och visa sin uppskattning över jobbet de nyss gjort för oss. När vi är klara med massagen selar vi av och tar hem hundarna.

Hur lång är turen?

Vi är ute och kör ca 75 minuter

Går turen på färdiga spår?

Vi har grundpreparerade spår som hundarna går på. Men då vi bor vid Kalixälven med fjällen runtom så kan väderförhållandena ändras snabbt.  Det gör att spåren som ena stunden är hårda och fina kan var helt överblåsta och försvunna i nästa. Detta blir alltså en helt autentisk upplevelse. Vid klart väder är utsikten över Kebnekaisemassivet magisk.

Var äter vi?

Eftersom det ofta är ganska kallt är det skönt att komma in i värmen efter turen. Därför bjuder vi in er i vårt hem efter turen och lunchar eller fikar hemma i vårt kök.