Köra eller åka hundsläde?

På kennel Husky Home gör du både och!

Upplev spänningen att köra ditt eget hundspann och avkopplingen av att sitta på släden och njuta av de fantastiska omgivningarna. Två stycken turas ni om att köra. Vi stannar halvvägs för att fota och byta förare. Att köra hundspann är fantastiskt men det gäller att vara fokuserad på hundarna som är våra viktigaste medarbetare. För den som inte vill köra finns alltid möjligheten att njuta av upplevelsen från guidens släde eller låta sin kamrat köra hela rundan.

Vi hämtar er inne i Kiruna och ser till att ni får rätt ytterkläder på er. Bilresan till vår kennel tar cirka 30 minuter och det är en magisktt vacker väg. Mest troligt hinner vi se både älg och ren som betar i dikeskanten under resan.

Hos oss ligger fokus på lugn och harmoni.  När  vi kommer till kenneln så berättar vi om vår hundfilosofi och hur ni ska interagera med hundarna. Ni får en ordentligt körlektion innan vi ger oss iväg. När vi kommer tillbaka till kenneln får alla hjälpa till att strecha och massera hundarna innan vi för tillbaka dem till sina hem. Turen går utmed Kalixälven med en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet i klart väder.

Vi har valt att köra hela hundspannturen innan vi äter lunch. Det är otroligt skönt att komma in i värmen efter att varit ute och jobbat med hundarna. Vi är stolta över att bjuda in er i vårt hem med utsikt över Kalixälven och det 1012 meter höga berget Biedjascohka. Här bjuder vi på en lyxig svampsoppa. Den är gjord på exklusiv Shiitake-svamp som odlas nere i Kirunas järnmalmsgruva.

Hos oss får ni inte bara köra hund. Ni lär er om hundträning och hur vi lever i fjällen med våra barn och djur. Ni blir en del av vår filosofi.

Välkomna till en lärande helhetupplevelse!

 

 

Information

Pris: 1995 SEK/person (max 8 personer)
Tid: Dagligen 20 dec-30 mars kl 08.30 – ca 14.00
Antal personer: Max 8 personer, 2 / spann,åldersgräns 16 år
Inkluderar: Transfer, varma kläder, lunch, hundspannstur.  (obs! Transfer i båda riktningar  och påklädning /avklädning är inkluderat tidsangivelsen för turen