+46703502869 info@huskyhome.se

Köra eller åka hundsläde?

På kennel Husky Home gör du både och!

Prova ett nytt och unikt sätt att ge dig ut i orörd natur. Med våra hundar njuter vi av tystanden i det magiska landskapet. Känslan att vara ensam mitt ute i ingenstans infinner sig snart då vi bor långt bortom de stora turiststråken. Tittar vi oss omkring kan vi se älg, ren, ripa, räv eller åtminstone spåren som de lämnat efter sig. Oftast är djur det enda vi möter på turen.

Visste du att man kan åka på vatten? Vi kör hundarna på den frusna Kalixälven, som är ett av de största flodsystem i Europa som inte har blivit exploaterat av vattenkraft. Kalixälven utgör rastplats för flera sorters flyttfåglar och är viktig för laxens och öringens fortplantning. Även om detta är ett avlägset område har människor bott här och levt av jakt, fiske och renskötsel i hundratals år.

Vid klart väder har vi en magnifik utsikt över Sveriges högsta berg. Vi har preparerade spår men eftersom vi är omgivna av berg kan vädret och förhållandena förändras snabbt. Detta bidrar till den autentiska upplevelsen. Det här är hundspannskörning på riktigt. Och vi guidar dig säkert genom alla väderförhållanden.

Vi vill att våra hundar ska smälta in i det orörda landskapet. Därför ligger lugn, harmoni och vår hundfilosofi i fokus. Här lär du dig hur du hanterar hundarna på vårt sätt, där energi och meditation är viktiga delar. Innan vi lämnar kennel får du en ordentlig körlektion. Två personer delar ett spann på 4-6 hundar och turas om att köra. Spänning och koncentration i körning, i perfekt kombination med avslappnad sitta på släden och njut av landskapet. Tillbaka på kenneln hjälper alla till att massera hundarna, ett bra sätt att tillgodose både vårt, och hundarnas, mysbehov.

Vi har valt att köra hela hundspannturen innan vi äter lunch. Det är otroligt skönt att komma in i värmen efter att varit ute och jobbat med hundarna. Vi är stolta över att bjuda in er i vårt privata hem med utsikt över Kalixälven och det 1012 meter höga berget Biedjascohka. Här bjuder vi på en lyxig svampsoppa. Den är gjord på exklusiv Shiitake-svamp som odlas nere i Kirunas järnmalmsgruva. Vi hoppas att ni åker härifrån med mången ny kunskap och känslan av att ha varit en del av vår familj för en stund.

Hos oss får ni inte bara köra hund. Ni lär er om hundträning och hur vi lever i fjällen med våra barn och djur. Ni blir en del av vår filosofi.

Välkomna till en lärande helhetupplevelse!

 

 

Information

Pris: 1995 SEK/person (max 8 personer)
Tid: Dagligen 1 dec-30 mars kl 08.30 – ca 14.00
Antal personer: Max 8 personer, 2 / spann,åldersgräns 16 år
Inkluderar: Transfer, varma kläder, lunch, hundspannstur.  (obs! Transfer i båda riktningar  och påklädning /avklädning är inkluderat tidsangivelsen för turen) När du deltar i turen måste du prata svenska, engelska, tyska eller franska. Det är väldigt viktigt att förstå instruktionerna. Anser guiden att du inte kan tillgodogöra sig instruktionerna har denne rätt att anvisa sig att endast åka på släden.